14 nov

Roda i Les Masies de Roda fan un primer intercanvi de gent gran amb St Quintí de Mediona

20161010_140417

 

Roda de Ter i les Masies de Roda, 13 d’octubre de 2016

Més de 80 persones van participar aquest dilluns a l’intercanvi de gent gran entre Roda de Ter i les Masies de Roda amb Sant Quintí de Mediona. Aquest agermanament consta de dos intercanvis, en cadascun dels quals un poble fa d’amfitrió i l’altre de visitant. En aquest cas, Roda de Ter i les Masies de Roda van ser els amfitrions. La trobada va estar organitzada pel Consell Comarcal d’Osona, la Diputació de Barcelona i els respectius ajuntaments, amb la col·laboració de la Junta del casal de Pensionistes  de Roda de Ter i les Masies.

La jornada va començar amb una visita a l’exposició de labors del casal de gent gran, un complet esmorzar i la visita a l’Esquerda, on dos arqueòlegs van explicar l’origen i l’evolució del jaciment. Seguidament, es va poder visitar la plaça i els ponts de Roda. Abans de dinar, els representants polítics de cada ajuntament van donar la benvinguda a tots els assistents. Després del dinar d’agermanament a la Porxada de Can Planoles de Roda, col·laboradors del programa Brots de poesia i vida de Ràdio Roda van fer un recital de poesia. Van acabar al jornada amb animació musical i demostració de balls en línia.

Intercanvis com aquest ajuden als municipis amfitrions a conèixer una mica més la història del propi municipi i a valorar aquells llocs d’interès històric o cultural que es tenen a prop de casa.

De cara al mes de maig, amb les vinyes ben verdes al Penedès, es tornarà la visita a Sant Quintí de Mediona.

Deixa un comentari